Вкупно тестиран: 7 040 865

Меѓународен IQ тест

 • Околу 20 минути
 • 40 прашања
 • 7 040 865
 • 4.67

Добредојдовте на платформата за тестирање на IQ!

Нашиот тест вклучува 40 прашања кои ќе го проценат вашето логично размислување, препознавање шаблони и вештини за решавање проблеми. Оставете околу 20 минути за да го завршите тестот. За најточни резултати, избегнувајте одвлекување на вниманието. На крајот на краиштата, се работи за учење на вашата интелигенција!

Откако ќе го завршите тестот, можете да купите детален извештај за резултатите. Затоа, подгответе се да се нурнете и дознајте што ви го тера умот.

Ви посакуваме многу среќа во полагањето на тестот за интелигенција!

Со пристапување на оваа страница, вие се согласувате да бидете обврзани со овие услови: Услови за користење

Започнете IQ тестирање

Просечен IQ по земја

Просечен IQ по земја
 • IQ in Кореја Кореја 107.47
 • IQ in Кина Кина 106.02
 • IQ in Тајван, провинција на Кина Тајван, провинција на Кина 105.5
 • IQ in Хонг Конг Хонг Конг 105.36
 • IQ in Јапонија Јапонија 105.36
 • IQ in Сингапур Сингапур 104.59
 • IQ in Швајцарија Швајцарија 104.56
 • IQ in Луксембург Луксембург 103.86
 • IQ in Унгарија Унгарија 103.72
 • IQ in Португалија Португалија 103.56
 • IQ in Италија Италија 103.32
 • IQ in Холандија Холандија 102.93
 • IQ in Израел Израел 102.73
 • IQ in Германија Германија 102.66
 • IQ in Австрија Австрија 102.64
 • IQ in Белгија Белгија 102.58
 • IQ in Словенија Словенија 102.34
 • IQ in Хрватска Хрватска 102.24
 • IQ in Исланд Исланд 102.07
 • IQ in Словачка Словачка 101.92
 • IQ in Финска Финска 101.87
Покажи повеќе

Според возраста

По пол

<1899.21
19-25103.86
26-35104.11
36-50104.22
50+99.8

IQ (Intelligence Quotient) тест е тест кој се користи за одредување на когнитивните способности на луѓето, како и за проценка на интелектуалните нивоа и потенцијалот на луѓето. Всушност, тестот за интелигенција може да помогне да се идентификуваат и менталната субнормалност и интелектуалниот потенцијал.

За нашата платформа

Онлајн тест за интелигенција

Онлајн IQ тестот, достапен на https://iq-global-test.com/, е иновативна и сеопфатна проценка дизајнирана да мери различни аспекти на човечката интелигенција. Тестот е развиен на таков начин што, кога ќе се заврши, резултатите се генерираат со користење на метод на нормална дистрибуција со просечен коефициент на интелигенција еднаков на 100 и стандардна девијација од σ = 15. Затоа, 2/3 од сите резултати (што е околу 68%) се движат од 85 до 115.

Број на прашања и времетраење

Тестот се состои од 40 прашања. Имате 20 минути да го завршите тестот. Во просек, треба да ви бидат потребни 15 секунди за да решите лесни прашања, 35 секунди за да ги решите средните и една минута за да одговорите на најтешките. Овој формат овозможува ефективна и фокусирана проценка на интелектуалните способности на една личност.

Видови прашања

Постојат три главни категории на прашања кои вообичаено се наоѓаат во тестовите за интелигенција: логично размислување, забележување шаблони и решавање проблеми.

Прашањата за логично размислување ја повикуваат личноста да размислува внимателно и да се справи со сложените проблеми. Прашањата за откривање модели ја проценуваат нечија вештина во цртање врски, варење информации и размислување за апстрактни концепти. Прашањата за решавање проблеми бараат да се открие најдобриот пристап и да се примени за да се дојде до решение.

Целта на тестот за интелигенција

Главната цел на IQ тестот е да собере што е можно повеќе информации за интелигенцијата на поединецот. Резултатите даваат увид во нивниот потенцијал и им овозможуваат да направат добро информирани избори за образованието, растот на кариерата и можностите за личен развој.

Совети како да направите тест за интелигенција

Удобна средина за тестирање

Создавањето мирна и удобна средина за тестирање е многу важно за оптимални резултати при полагање онлајн тест за интелигенција. Ова ќе им овозможи на корисниците да се фокусираат на проценката и да го минимизираат влијанието на надворешните одвлекувања.

Фокусирање и избегнување на одвлекување на вниманието

Одржувањето на фокусот за време на тестот е многу важно за точна когнитивна проценка. Корисниците треба да избегнуваат одвлекување на вниманието, како што се мобилни уреди и бучава во заднина, за да можат да се концентрираат на задачата која им е при рака.

Стратегии за управување со времето

Бидејќи онлајн тестот за интелигенција е временски ограничен, важно е ефикасно да се управува со времето. Корисниците треба паметно да го распределат своето време, давајќи им приоритет на прашањата на кои можат да одговорат самоуверено и да се вратат на потешките прашања подоцна, доколку времето дозволува.

Колку е точен нашиот тест

Точен iq тест

Нашиот тест беше развиен од стручни психолози за да се постигне нормална распределба на нивоата на коефициент на интелигенција меѓу сите корисници на нашата веб-страница. И тестот и функционалноста на нашата платформа се дизајнирани на таков начин што резултатите постојано се прилагодуваат. Како резултат на тоа, нудиме најточна проценка на нивоата на коефициент на интелигенција.

Зошто наплаќаме такса?

Тестот за интелигенција дава компаративна вредност, а не фиксна. Вашиот IQ резултат се оценува во однос на глобалната популација во вашата возрасна група. За да обезбедиме највисок степен на точност, анализираме милиони резултати секој месец. Ние собираме податоци од разновидна публика низ Интернет за да постигнеме непристрасни резултати. Складирањето и обработката на такви огромни количини на податоци може да биде скапо, па затоа мора да наплатиме надомест за тестот за да го одржиме нашиот проект. Во замена, го добивате најточниот резултат, кој ќе се чува на нашата платформа за времетраењето на постоењето на нашата услуга.

4.67 / 5 (5564 reviews)