Вкупно тестиран: 5 434 992

Просечен IQ по земја

Просечен IQ по земја
 • IQ in Кина Кина 107.1
 • IQ in Тајван, провинција на Кина Тајван, провинција на Кина 106.94
 • IQ in Кореја Кореја 106.91
 • IQ in Хонг Конг Хонг Конг 106.88
 • IQ in Сингапур Сингапур 106.74
 • IQ in Јапонија Јапонија 105.81
 • IQ in Швајцарија Швајцарија 105.63
 • IQ in Италија Италија 105.37
 • IQ in Унгарија Унгарија 105.34
 • IQ in Луксембург Луксембург 105.15
 • IQ in Португалија Португалија 104.99
 • IQ in Холандија Холандија 104.91
 • IQ in Израел Израел 104.46
 • IQ in Иран (Исламска Република) Иран (Исламска Република) 104.08
 • IQ in Словенија Словенија 104.01
 • IQ in Австрија Австрија 103.78
 • IQ in Белгија Белгија 103.75
 • IQ in Исланд Исланд 103.64
 • IQ in Хрватска Хрватска 103.5
 • IQ in Германија Германија 103.44
 • IQ in XX XX 103.41
 • IQ in Малезија Малезија 103.21
 • IQ in Монголија Монголија 103.12
 • IQ in Грција Грција 103.08
 • IQ in Финска Финска 102.93
 • IQ in Бразил Бразил 102.88
 • IQ in Словачка Словачка 102.83
 • IQ in Виетнам Виетнам 102.77
 • IQ in Брунеи Дарусалам Брунеи Дарусалам 102.75
 • IQ in Србија Србија 102.66
 • IQ in Шведска Шведска 102.45
 • IQ in Латвија Латвија 102.35
 • IQ in Црна Гора Црна Гора 102.34
 • IQ in Индонезија Индонезија 102.19
 • IQ in Шри Ланка Шри Ланка 102.11
 • IQ in Естонија Естонија 102.05
 • IQ in Бугарија Бугарија 101.88
 • IQ in Канада Канада 101.85
 • IQ in Данска Данска 101.82
 • IQ in Перу Перу 101.79
 • IQ in Малта Малта 101.68
 • IQ in Австралија Австралија 101.54
 • IQ in Кипар Кипар 101.53
 • IQ in Нов Зеланд Нов Зеланд 101.51
 • IQ in Ирска Ирска 101.51
 • IQ in Замбија Замбија 101.49
 • IQ in Чешка Чешка 101.47
 • IQ in Сириска Арапска Република Сириска Арапска Република 101.42
 • IQ in Норвешка Норвешка 101.37
 • IQ in Маврициус Маврициус 101.35
 • IQ in Индија Индија 101.27
 • IQ in Тајланд Тајланд 101.25
 • IQ in Шпанија Шпанија 101.15
 • IQ in Литванија Литванија 101.07
 • IQ in Либија Либија 100.99
 • IQ in Џордан Џордан 100.93
 • IQ in Етиопија Етиопија 100.89
 • IQ in Танзанија, Обединета Република Танзанија, Обединета Република 100.88
 • IQ in Казахстан Казахстан 100.81
 • IQ in Ерменија Ерменија 100.75

Започнете IQ тестирање

Луѓето секој ден полагаат IQ тест на нашата страница. Со текот на годините на постоењето на нашата страница, повеќе од 5 милиони луѓе веќе го поминаа нашиот тест низ целиот свет. Затоа, бевме во можност да собереме голема база на податоци за резултати. Едно од прашањата од интерес е просечното ниво на IQ на луѓето во одредена земја. Решивме да го задоволиме ова барање и направивме рејтинг на земји до IQ ниво. Рејтингот се ажурира постојано во реално време. Секој што го презема тестот влијае на просечниот IQ резултат на земјата каде што се наоѓа.